Сугестопедични курсове за възрастни

Сугестопедията е единствената наука, която работи на нивото на възможностите на резервите на мозъка.

Резултатът от сугестопедичното обучение е запаметяването в дългосрочен план на голям обем материал за кратко време (хипермнезия) без умора, досадни повторения, без напрежение, без страх. Сугестопедичното обучение засилва мотивацията за учене и желанието за себеизява.

По време на сугестопедичния курс по чужд език Вие се запознавате с всички основни граматични времена. На всяко ниво учебникът включва около 2000 думи.

Това на пръв поглед огромно количество материал се усвоява неусетно, докато се работи по специално написан сугестопедичен учебник, който по специфичен начин вплита в историята необходимия езиков материал. Разиграват се разнообразни житейски ситуации. Използват се специално подбрани песни, които подпомагат запомнянето на определени конструкции. Класическата музика, която придружава сугестопедичния учебен процес е експериментално изследванa от д-р Лозанов и д-р Гатева в Института по сугестология още в края на 60-те години на 20-ти век. Развиват се уменията за четене, слушане и говорене. На първо ниво не се пише.

По време на курса няма домашни и изпитвания, единственото условие за успешно завършване на курса е 100 % посещение. Курсисти с различни професии, с различен опит в изучаването на чужди езици и на различна възраст показват еднакво добри резултати в края на обучението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *