Често задавани въпроси

Каква е продължителността на сугестопедичните курсове?
Сугестопедичните курсове са интензивни. Провеждат се всеки ден от понеделник до петък, без събота и неделя. Курс от 80 учебни часа се провежда в рамките на 4 седмици, а курс от 100 учебни часа се провежда в рамките на 5 седмици. Всяка сбирка се състои от 4 учебни часа с продължителност 45 минути. Предвидена е 30 минути пауза.
В кои часове се провеждат сугестопедичните курсове?
Обикновено сугестопедичните курсове се провеждат сутрин от 9.00 ч. до 12.30 ч., следобед от 13.00 ч. до 16.30 ч. и вечер от 18.00 ч. до 21.30 ч. При желание на цялата група е възможно началният час да бъде променен.
Ще мога ли да говоря в края на курса?
Да, сугестопедичното обучение премахва страха от грешка и сваля езиковите бариери. Единственото условие е редовното посещение на курса. Повече от 1 отсъствие на седмица поставя под съмнение ефекта на курса.
Има ли домашни по време на курса?
Няма домашни в класическия смисъл на думата. Препоръчително е да се изчита текста от учебника без съсредоточаване. Добре е по време на курса да слушате песни на езика, който изучавате или да гледате любимите си филми със субтитри.
Защо трябва да се срещам с преподавател преди курса, ако съм абсолютно начинаещ?
Срещата с преподавател е изключително важна както за Вас, така и за самия преподавател. На тази среща ще получите важна информация за това как протича сугестопедичния курс по чужд език, свободно ще можете да зададете въпроси и ще поговорите за мотивацията и целите си. Освен това за да сте сигурни, че курсът е бил успешен за Вас, добре е да се измери нивото на владеене на езика както в началото, така и в края на курса.
Мога ли да се включа във вече започнал курс?
В някои случаи до два дни след началото на курса е възможно да се включите във вече започнал курс. Обучението е изключително интензивно, езикът се усвоява по време на комуникация и затова ученето у дома не може да компенсира пропуснатите часове.
Какво включва таксата за курса?
Таксата за курса включва:
- учебник и всички допълнителни учебни материали
- сертификат за завършен курс
- ползване на заемна библиотека с адаптирана и оригинална чуждоезична литература.

Процент от всяка такса се отделя за дарение за Фондация „ Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева“.